SİYAHKUŞAK

ESAT  BAŞKAN’IN ARDINDAN

ESAT  BAŞKAN’IN ARDINDAN
Osman KAYA
.
Bu ülke bir değerini daha yitirdi. Karate Federasyonu Başkanı Esat DELİHASAN’ı kaybettik. Covit 19 illeti bir canı daha aramızda aldı götürdü. Esat Başkan Karate Federasyonu başkanıydı. Kuşkusuz en başta Karate do camiası yara aldı. En büyük acıyı Karate do camiası yaşadı ama Esat Hocanın karate do’ya sığmayan yapısı gereği bu acı sadece camiada kalmadı. Türkiye paylaştı bu acıyı.
.
Çünkü Esat Başkan pek çok özelliği ile ders olarak okutulması gereken çok değerli bir insandı. Kuşkusuz ki ölenin ardından hayırla yad etmek gerekir, bu insancıl bir borçtur ama ben bu satırları bu borcu ifa etmek için değil hakikatın hakkını vermek için yazıyorum.
.
Esat Başkan öncelikle çok iyi bir karate virtiözüydü. Karate do’yu sadece bir spor değil yüksek dereceden bir sanat olarak yapıyor ve bunun hakkını veriyordu. Kariyeri bunun en önemli tanığıdır. Karate do da dünyanın en iyi ilk sekizine girmek her babayiğidin harcı değildir. Emek ister, çaba ister, bilgi, ilgi, yetenek, fedakarlık ve cesaret ister. Bu özelliklerin hepsi vardı Esat başkanda.
Müsabıklıkta çığır açan Esat DELİHASAN daha sonraki süreçte spor adamlığında ve spor bürokrasisinde de çığır açarken görüyoruz.
.
Öncelikle tevazunun  ete kemiğe bürünmüş simasıydı Esat Başkan. Kıyafetiyle, konuşmasıyla ilişki anlayışıyla hiç bir zaman kimseye tepeden bakmamıştır.
.
Çalışkandı Esat Hoca.. Nice olmazları olur kılmaya çalıştı. Çöllerden vaha yapmak onun ufkunda sadece sıradan bir işti. Gece demedi gündüz demedi karate camiasında hizmetin envay çeşidini getirdi.
.
Bir lider olarak sadece Türk Karate do camiasında değil, Türk İdari yapısında görülmeyen yeni konseptlere imza attı. Duygusal farkındalık, kendini değerlendirme, pozitif özgüven, kendini kontrol, güvenilirlik, esneklik, yeniliklere açık olmak, başarı yönelimi, bağlılık, girişimcilik, iyimserlik, empati, başkalarını geliştirmek, yüksek iletişim becerisi, etki yaratma ve etkileme, çatışma çözümü, iş birliği, başarılı ekip çalışması, yerinde ilişki kurabilme becerisi, gücün ve zayıf yönlerin farkında olmak gibi olgular hep Esat Başkanın yönetiminde hayata geçmiş liderlik değerleridir.
.
Esat Başkan her zaman için diken yerine gülü görmüş bir insandır. Karate camiasında yıllar boyu kısır tartışmalara neden olan konuların aslında basitçe çözülebilecek konular olduğunun farkındaydı ve başkanlığı sürecinde adım adım çözmeye çalışmıştır.
.
O, güçlendiren duygulara sahipti ve bu güçlendiren duyguları ile beraber bulunduğu insanlara güç verirdi.
Birleştiriciydi. Yılarca ötekileştirilen branşlara kucak açtı. Tıptı bir Mevlana bakışıyla
sivil bir yönetim anlayışına sahipti. Demokratikti. Herkesi dinlerdi.
.
İkna edebildirdiniz ama onu yalanlarla aklını çelip kandıramazdınız.
.
Baskıcı değil ama ilkeliydi. İlkelerine uyar ve uyulmasını da sağlardı.
.
Daha pek çok şey söylemek mümkündür Esat  Başkan için ama bazen söyleyeceğiniz söz boğazınızda düğümlenir, konuşamazsınız veya yazamazsınız artık. Çünkü anlatacağınız kişi sizin seçeceğiniz sözcüklere aşkındır.
.
Esat Başkan’da da aynı durumu yaşıyorum. Yeri kolay doldurulamayacak bir değeri yitirdi bu ülke.. Ve Türk Karatesi de yeri kolay doldurulamayacak başkanını..
.

Allah rahmet etsin.. Mekanı cennet olsun.

.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.