SİYAHKUŞAK

43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Start Aldı!

43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Start Aldı!

43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nın ilk gününde millilerimiz 7 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Ümit  Bay Kata’da Selahattin Güngel; İtalyan ve Sırp rakiplerini aynı skorlarla 4-1, Slovak rakibini 5-0 ve İspanyol’u da 3-2 yenerek Makedon rakibiyle altın madalya mücadelesi yapmaya hak kazandı. Finalde rakibini 5-0 yenen sporcumuz, kürsünün zirvesine çıktı.

Genç  Bay Kata’da  Emre Vefa Göktaş, Polonyalı, Karadağlı, Horvat ve Portekizli rakiplerini puan vermeden 5-0 yenerek finale yükseldi. Emre finalde Alman rakibi ile Avrupa şampiyonluğu mücadelesinden de 5-0 galip çıktı ve altın madalyanın sahibi oldu.

21 Yaşaltı  Bay Kata’da  ilk maçında Sloven rakibini 4-1 yenen Ali Sofuoğlu daha sonra Fransız, Çek ve Sırp rakiplerini aynı skorlarla 5-0 yenerek finalde İspanyol rakibiyle altın madalya mücadelesinde 5-0’lık skorla kazanan taraf oldu.

Ümit  Bay Kumite 52 kiloda ise Ömer Abdurrahim Özer Macar rakibini 4-0, Ukraynalı’yı 6-0 ve Azerbaycanlı rakibini de 2-0 yenerek finale yükseldi. Finalde Fransız’a tatamiyi dar eden Ömer, 4-0’lık neticeyle altın madalya kazandı. 57 kiloda Ömer Faruk Ateş de bu kategoride altın madalya kazanan başka bir sporcumuz oldu. İtalyan ve Bosnalı rakiplerini hakem kararıyla geçen Ömer, Alman’ı 1-0, Slovak’ı 4-0 yendi. Finalde İspanyol rakibine karşı 2-0 kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Ümit  Bay  Kumite 70 kiloda Samet Gök önce Romen’i 10-0 sonra, Slovak rakibini 8-0’lık diskalifiye ile yendi. Daha sonra Hırvat’ı 3-0 ve İspanyol’u 4-0 yenen Samet, finalde Yunan rakibini hakem kararıyla yenerek altın madalya kazandı.

Ümit  Bay Kumite 47 kiloda Duygu Yemenici Bosnalı ve Makedon rakiplerini 4-0 yendi. Alman’ı 4-3, İtalyan’ı da 4-1’le geçen Duygu, finalde Rus rakibini 1-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Ümit  Bayan Kumite +54 kiloda Gülşen Demirtürk Yunan rakibini 4-3, Rus’u 2-0, İspanyol’u da 5-0 yendi. Finalde Ukraynalı rakibine 4-0 kaybederek Avrupa ikincisi oldu.

Genç  Kadınlar Kata’da  Beyza Nur Ay, İsveç ve İsponyol rakiplerini 3-2, Hırvat’ı 5-0 yendi. Sloven rakibine 4/1 yenile Beyza daha sonra Bosnalı rakibini 3-2 yenerek üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.

Ümit  Erkekler Kumite +70 kiloda Ömer Faruk Arslan Belçikalıyı 3-0, Gürcü’yü 4-1 ve Polonyalı’yı 1-0 yendi ama Bosnalı rakibine6-1 yenilerek finalden oldu. Daha sonra Slovak rakibini 5-0 yenen Ömer Avrupa üçüncüsü oldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.