SİYAHKUŞAK

Bilal Çiloğlu’na EJU’nun sitesinden Övgü: “Tüm Dikkatleri Üzerine Çekti!”

Bilal Çiloğlu’na EJU’nun sitesinden Övgü: “Tüm Dikkatleri Üzerine Çekti!”
Fas’ın Agadir kentinde düzenlenen Grand Prix’te 73 kg.’da altın madalya kazanan Bilal Çiloğlu hakkında Avrupa Judo Federasyonu’nun resmi sitesi sporcumuz için soğukkanlılığını müsabakalar boyunca hep koruduğunu ve tüm dikkatleri üzerine çektiğini  ifade etti.

*
EJU, Agadir sonrası Altın madalya kazanan Bilal Çiloğlu’nun başarısını resmi sitesinde lanse etti. Sporcumuz Grand Prix’de zorlu kulvarda rakiplerini geçerken dikkat çekti. İlk turu bay geçen sporcumuz 73 Kg. Bilal Çiloğlu, ikinci maçında Faslı A. Ezzine karşısında 1-0 geriye düştüğü müsabakayı ipponla kazandı ve üçüncü turda İsviçreli N. Stump’la karşılaştı. Bu müsabakayı da ipponla geçen Çiloğlu, çeyrek finalde Alman A. Zingg’e karşı 1-0 geride götürdüğü mücadeleyi ipponla kazandı ve yarı finalde Faslı A. El Meziati’ye  rakip oldu. Normal süresi 1-1 sona eren mücadelenin altın skor bölümünde ippon yapan Çiloğlu adını finale yazdırdı. Rus M. Mogushkov ile altın madalya için karşılaşan Çiloğlu bitime bir saniye kala rakibine waza-ari üstünlük sağladı ve altın madalyanın sahibi oldu.

EJU sitesinde Bilal duygularını şöyle ifade etti;

”IJF klasmanı bir müsabakada ilk madalyamı zorlu bir kura neticesinde kazandım. Burada başarılı olacağım inancı müsabakalar öncesinde de vardı Mogushkov ile daha önce hiç  karşılaşmamıştım ancak Mittersill OTC  sırasında kendisini tanıma şansım olmuştu. Bu yüzden onu yenmek için özgüvenim vardı.”

Ayrıca 19 yaşındaki genç sporcunun şimdiki hedefinin önümüzdeki ay İsrail’de yapılacak olan Büyükler Avrupa Şampiyonası olduğuna vurgu yapıldı.

Ciloğlu sözlerine şöyle devam etti: ”Hasan Vanlıoglu ile güzel bir antrenman ortamımız var ve antrenörümle de çok sıkı çalışıyoruz. Ama kimin önde kimin arkada olduğu bizim için önemli değil. Önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var ve belki bu yılki Gençler Dünya Şampiyonası’nda yine ülkemi temsil edeceğim.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.