SİYAHKUŞAK

EKF 55. AVRUPA BÜYÜKLER KARATE ŞAMPİYONASI HIRVATİSTAN’IN POREC KENTİNDE BAŞLIYOR

EKF 55. AVRUPA BÜYÜKLER KARATE ŞAMPİYONASI HIRVATİSTAN’IN POREC KENTİNDE BAŞLIYOR

Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası 19 Mayıs Çarşamba günü Hırvatistan’ın Porec kentinde başlıyor.

EKF 2021 Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası 19-23 Mayıs tarihleri arasında Porec’te yapılacak. Türkiye, şampiyonada zirveyi hedefleyerek çıkacak. Millilerimiz şampiyona öncesi hazırlıklarını tamamladı ve Hırvatistan’a giderek oteline yerleşti.

Tokyo Olimpiyatları öncesi en önemli sınav olan organizasyonda  Büyükler Karate Milli Takımı, 11 kadın, 11 erkek sporcuyla mücadele edecek. Zatika Spor Salonu’nda yapılacak müsabakalarda dördü takım, 12’si ferdi dalda madalya dağıtılacak.

Şampiyonanın bir özelliği sporcular, Olimpiyat Oyunlarına katılım yönünde sıralamaya göre kalifiye olmak için puan mücadelesi verecek.  Akabinde Haziran ayında Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak Kalifikasyon Turnuvası gerçekleşecek.

Karate Milli Takımı geçtiğimiz günlerde Karate 1 Premier Lig’de üç altın, altı bronz madalya kazanarak genel sıralamada birinci olmuştu. Milli Takım sporcumuz kumite 61 kiloda Merve Çoban Tokyo 2020 bileti almış ve +68 kiloda da Meltem Hocaoğlu Akyol olimpiyatlar için büyük avantaj yakalamıştı. Hocaoğlu, altın madalya alarak olimpik rankingde takipçileri ile arasındaki puan farkını açmıştı.

Tokyo olimpiyat barajı 8 sporcudan oluşurken Porec’te olimpiyata giden sporcumuz 5’i tamamlarsa Türkiye, Fransa’da 3 kota için daha mücadele yapacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.