SİYAHKUŞAK

IOC, Yeni Branş Kararını Rio de Janeiro’da Verecek…

IOC, Yeni Branş Kararını  Rio de Janeiro’da Verecek…
Rio Olimpiyat Oyunları için geri sayım sürerken puan avındadi sporcuların yarışmalarda yer alma mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor. Bir yanda 2016 Rio mücadelesi, öte yandan 2020’de Tokyo Olimpiyat Oyunları için de  yeni branş önerisi yapıldı.  Tokyo 2020 organizatörleri teklif ettikleri nihai listeye beyzbol-softbol, karate, kaykay, sportif tırmanış ve sörf dallarını aldı.

Tokyo 2020 organizatörleri, 127. Uluslarası Olimpiyat Komitesi (IOC) Toplantısı’nda onaylanan reform paketi doğrultusunda, 2020’den itibaren ev sahibi kentlere verilen olimpik programa yeni branşlar önerme hakkı bulunuyordu. Organizatörler 8 branşlık ön listede yer alan diğer dallardan bowling, squash ve wushu’yu eleyerek ilgili nihai liste belirlendi.

Son aşama, gelecek yıl ağustos ayında Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak 2016 Olimpiyatları kapsamında düzenlenecek olan IOC Genel Kurulu’nda belirlenecek. IOC’nin yeni reform paketine göre olimpiyatlarda temsil edilecek spor branşlarının sayısı 28 ile sınırlandırılmasının önüne geçilmiş ve kuralın kaldırılmasıyla yeni branşlar söz konusu olmuştu.

Aday branşlardan Karate 2020 Tokyo Olimpiyatlarına eklenecek olan 1 spor branşı için aday olan birçok sporu eleyerek 5 adet aday spor branşı arasına seçildi. Bu durumda ev sahiplerine bir veya daha fazla yarışmanın programa dahil edilmesini teklif etme hakkı ile ortaya çıkan nihai liste üzerindeki son karar artık gelecek yılı bekliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.