SİYAHKUŞAK

Judo Federasyonu Tokyo’nun İlk Startının Antalya’da Verdi

Judo Federasyonu Tokyo’nun İlk Startının Antalya’da Verdi
Bu yaz Rio de Janerio’da yapılacak olimpiyata katılım yolunda çalışmalarına aralıksız devam eden Türkiye Judo Federasyonu, dört yıl sonra Tokyo’da organize edilecek yaz olimpiyatı için de uzun soluklu bir projenin startını Antalya’da düzenlediği lansmanla duyurdu.

Tokyo 2020’ye yönelik bir video gösterimi ve judo gösterisi yapıldı. Federasyonun Genel Koordinatörü Yavuz Yolcu ve tüm sporcular, Tokyo 2020 için dört yıl boyunca çok çalışacakları ve madalyalar getirecekleri yönünde ant içti.

Yurt içi ve yurt dışındaki müsabakalarda elde ettikleri derecelere göre seçilen büyük, genç ve ümit judocular ile Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri’ndeki sporculardan oluşan yaklaşık 200 kişilik aday takım, dört yıllık bir hazırlık süreciyle Japonya’daki olimpiyata hazırlanacak.

Antalya’da düzenlenen Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupasının ardından 80 sporcunun katılımı ile Tokyo 2020 hazırlıklarının startını resmi olarak başlattı.

Judo Başkanı Fatih Uysal, “Rio 2016 için mücadelemiz aralıksız devam ederken, 2020 için de çalışmalarımıza başladık. Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından 2020 hedefiyle hayata geçen TOHM projesiyle birlikte, bizler de 2020’ye hazırlık projemizi resmen başlattık. Antalya’da bir araya gelen takımımız, 2018 Mayıs ayına kadar ayrı bir program takip edecek. Bu süreçte performansları artanlar takımda kalacak, kimileri de takımdan çıkacak. Ayrıca süreç için yeni isimler bu projeye dahil edilecek. Şimdi 17 Mart 2016 tarihine kadar Antalya’da hazırlık kampımız sürecek. Ardından belirlenen sporcular, Bosna-Hersek’te yapılacak Avrupa Kupası maçına katılacak. Ardından bu ekibimiz, nisan ayı başında Olimpik Milli Takımımızla bir araya gelerek Samsun Grand Prix’de de yarışacak. Bu çalışmayla birlikte Tokyo 2020’ye geniş bir katılım sağlayacağız.” diye konuştu

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.