SİYAHKUŞAK

KOCA BİR PES! SPOR SALONLARI HAVA ALDI!

KOCA BİR PES! SPOR SALONLARI HAVA ALDI!

 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada koronavirüsten etkilenen esnafa destek olmaya devam edeceklerini bildirmişti. Heyecan yaratan bu açıklamadan sonra gözler 17 Mayıs Pazartesi yapılan Kabine Toplantısı’na çevrildi. Toplantının ardından ulusa sesleniş konuşması yapan Başkan Erdoğan, esnafa müjdeyi duyurdu. Pandemi yasaklarında kapatmak için ilk akla gelen spor salonları (Dojolar) destek paketi açıklanırken maalesef dışarıda kaldı.

Türk sporunun büyük ölçüde yükünü taşıyan Karate, Taekwondo, Kick boks, Muay thai, Wushu-Kung fu, MMA, Boks, Judo, BJJ, güreş gibi bir çok branşın çalışıldığı spor salonları maalesef (dojolar) pas geçildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Mayıs akşamı açıklamasında salonları adı bile geçmedi. Kapısına ilk kilit vurulan müesseselerden biri olan ve yaşamak için büyük yük altında mücadele eden kulüpler unutuldu. Adeta federasyonlar uyudu, yetkililer pas geçti, salonlar sadece hava aldı!

Destek dışı bırakılan kulüpler, sporcu bulma ve yetiştirme işlevini kaynağında yaparak milli takımlara sporcu veriyor ve ülke sporunu yurt dışında temsil ediyor. Bugün spora başlayan yarının da milli sporcuları olarak ilk adımlarını attıkları bu kulüplerimizin gözden kaçmasının, yok sayılmasının nedeni anlaşılamadı.

Olimpiyatlara sayılı günler kala amatör sporun kalbinin attığı salonların unutulması sporun değerini sorgulattı. Bilindigi gibi Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Karate, Taekwondo gibi mücadele sporlarından çok sayıda sporcumuz kota alıp Milli Takım formasını Tokyo’da giyerek Ay-Yıldızımızı temsil edecek. Bu uğurda olimpiyat katılım sayımızı artırmak için turnuva ve kalifikasyon müsabakaları da devam ediyor. Bu sporcuların yetiştiği ve milli takımlara kazandırıldığı kulüplerin destek paketinde unutulması büyük üzüntü yarattı.

Sporu seven ve yapan, ayrıca ülkemizde çok sayıda spor tesisine destek vererek yapımını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdogan ve ilgili bakanlıkların konuya kayıtsız kalmayacağı tahmin ediliyor.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.