SİYAHKUŞAK

Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, Başarıya Giden Yolu Anlattı

Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, Başarıya Giden Yolu Anlattı

Milli Güreşçi ve Olimpiyat Şampiyonları Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, Kırşehir’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda barınan gençlerle bir araya geldi.

Ahievran  Üniversitesi  Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri’ ‘Yaşayan Hazineler Gençlik Sohbetleri’ programına konuk olan milli sporcular başarılarının en büyük hazzını maneviyattan aldıklarını söylediler.

6-7 yaşlarında güreşe başladığına işarete eden Milli Güreşçi ve Olimpiyat Şampiyonlarımızdan Rıza Kayaalp, “  Adım Rıza. Ama ailemde adım Pehlivandı. Bana Pehlivan gel, Pehlivan git deniliyordu. Bayram ve farklı günlerde 3-4 kişi ile tek başıma güreşiyordum. Bu konuda ilkokul öğretmenim beni çok destekledi. Bu seviyelere gelmemde onun çok büyük rolü oldu. Sosyal ve özel hayatıma dikkat ettim. Başarımda beslenme ve antrenmanlarımızın çok büyük rolü var. Kaslarımızı çok yoruyoruz. Çok iyi beslenmemiz gerekiyor. İyi beslenmezsek bir hafta sonra sakatlıklar başlıyor” dedi.

“TÜM HAYALİMİZ BAŞARILI OLMAK”
Tüm sporcuların amacının şampiyon olmak olduğunu hatırlatan Milli Güreşçi ve Olimpiyat Şampiyonası Taha Akgül ise, şöyle konuştu:
“Tüm hayalimiz, hedefimiz başarılı olmak, şampiyon olmak, bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı söyletmek. Başarının en çok mutluluğunu maneviyattan alıyoruz. Maddiyat ise en sonda geliyor. Amerika gibi bir ülkede İstiklal Marşımızı 15 bin kişiye ayakta okutmak çok önemli bir duygu. Müsabakalara bildiğimiz duaları okuyarak çıkıyoruz.”

Kaynak: gsb.gov.tr
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.