SİYAHKUŞAK

TATAMİNİN İÇİNDEN BİR BAŞKAN ADAYI: SENSEİ ÖMER HABEŞ

TATAMİNİN İÇİNDEN BİR BAŞKAN ADAYI: SENSEİ ÖMER HABEŞ

 

Karate Federasyonu Başkan adayları seçim çalışmalarına yurt genelinde tüm hızıyla devam ederken yaşanan ciddi bir rekabet de gözden kaçmıyor! Tokyo Olimpiyat Oyunları sonrası sandığa gidecek olan federasyonlar arasında Karate Federasyonu’nun adayları neredeyse bu dönem siyasi partileri kıskandıracak bir vizyon koydular.

Adaylar arasında Sensei Ömer Habeş karatenin içinden gelen ve tatamilerin tozunu atmış biri olarak adaylar arasında adından söz ettirdi. Habeş 1965 kilis doğumlu ve ilk olarak 1970 yılında kiliste karate ile tanıştı. Başkan adayı Habeş, çocuk yaşta başlayan karate kariyerini bakın nasıl özetledi:

ilk, orta ve lise 2ci sınıfa kadar kilis, daha sonra 1979 benim karate sevdam nedeniyle babam sağolsun İstanbul’a geldik. Kilist’e bir spor branşında masa tenisi, atlezim, futbol vb. sporlarda da üstün başarılarım oldu. İstanbul Eyüp’te Otakcılar Lisesi’nden mezun olarak 1980 yılında Sensei Hakan Alpay’ın yanında karate başlayarak 1983 milli takıma girdim. 1983, 1990 yılları arasında milli takımlarda müsabık olarak görev yaptım.
1990 Almanya’dan gelen teklifle 2000 yılına kadar eyalet ve milli antrenör olarak görev yaptım ve aynı zamanda musabık olarakta ülkemi temsil ederek aynı zamanda 1994 yılında Almanya’da sporcu ve antrenör olarak yaptığım başarılı hizmetlerden dolayı Almanya cumhurbaşkanından Almanya perlemetosuna davet edilerek üstün hizmet ödülü aldım.
2001 yılında Türkiye’ye döndüm Fethiye’ye yerleşerek spor ve iş hayatımı sürdürmekteyim, iyi derecede İngilizce ve Almanca konuşmaktayım. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler okudum. Evli, 5 çocuk babasıyım.
.
Karatede aldığım başarılar ve katıldığım şampiyonalar:
.
Kısaca, 1984 ve büyüklerde şampiyonluk, Türkiye gençlerde kata-kumite şampiyonluk, 1985 kata, kumite gençlerde ve büyüklerde şampiyonluk, 1986 askerlik, 1987 yani 1990’na kadar Türkiye Şampiyonası’nda şampiyonluk ve 2ci ve 3cü gibi dereceler aldım. 1987-1990 yılları Boğaziçi Turnuvaları, uluslararasında birçok turnuvada şampiyonluk yaşadım.

1984 Dünya Karate Şampiyonası Budepeşte, kata, kumite, 1985 Avrupa şampiyonluğu, 1986 askerlik, 1987 Avrupa şampiyonası Glasgov, 1987 Dünya kupası Budepeşte, 1988 Avrupa Karate Şampiyonası Genova, 1988 Dünya karate Şampiyonası Mısır, 1989 Avrupa Karate Şampiyonası Tıtograd, 1989 Dünya Karate Şampiyonası Budepeşte, 1990 2000 yılları arasında Almanya’da bir çok uluslararası şampiyonluk…
.

.İLKLER:

1. Turkiye takım ilk Avrupa şampiyonluk ve 68kg, 3cü,
2. Milli takımlarda 7 yıl ara vermeden kata, kumite takımlarda aynı anda açık siklette mücadele ilk ve son sporcuyuyum.
3. Turkiye, karate branşında ilk 50’den fazla milli olduğum için şeref kartı alan ilk sporcu,
4. Almanya’da başarılarımdan dolayı Almaya cumhurbaşkanından ödül alan ilk antrenör ve sporcuyuyum.
5. Avrupada, Almanya’da bir yabancı olarak eyalet antrenörü olan ilk Türk hocasıyım, Almanya’da Bundesliga takımını kurarak şampiyonluk kazanan ilk Türküm.
6. Almanya’da hem eyalet antrenörlüğü yaparken aynı zamanda müsabık olarak dövüşen ilk hocaydım ve kısaca Türkiye’de, kata, kumite takımlarda açık siklette 50’nin üzerinde Türkiye şampiyonluğu, 500 yakın milliler, 200 üzerinde uluslararası 1,2,3 dereceler…
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.