SİYAHKUŞAK

TOKYO OLİMPİYATLARINA 9. KOTAMIZ YASEMİN ADAR’DAN

TOKYO OLİMPİYATLARINA 9. KOTAMIZ YASEMİN ADAR’DAN

 

Yasemin Adar’dan Tokyo2020 Kotası! Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Tokyo 2020 Dünya Eleme Turnuvası’nda milli güreşçimiz Yasemin Adar kadınlar 76kg yarı finalinde Avusturyalı Martina Kuenz’i 10-1 mağlup ederek finale yükseldi ve Olimpiyat kotası kazandı.

Bulgaristan başkenti Sofya’da düzenlenen Tokyo Olimpiyatları Kalifikasyon Turnuvasında Kadınlarda Avrupa ve Dünya Şampiyonumuz Yasemin Adar Ekvatorlu, Kübalı ve Avusturyalı rakiplerini yenerek finale yükseldi ve Tokyo Olimpiyatlarına katılma hakkı kazandı.

Avrupa ve Dünya Şampiyonumuz 76 kg Yasemin Adar ilk turda Ekvatorlu rakibi Genesis Reasco Valdes’i (18-7) sayı tuşuyla, Çeyrek finalde de U23 Dünya Şampiyonu Kübalı Milayims Marin Potrille’i (2-0) öndeyken tuşla yenerek yarı finale yükseldi.

Güreşçimiz yarı finalde Dünya 3.sü Avrupa 2.si Avusturyalı Martina Kuenz’i de rahat bir şekilde (10-1) yenerek finale adını finale yazdırdı. Böylece Türkiye 9.cu Olimpiyat kotasını kazanmış oldu. Daha önce Serbest Stilde 4, Grekoromende 3, Kadınlarda 1
güreşçimiz kota kazanmıştı.

Yasemin Adlar’la birlikte kota sayımız 9’a yükseldi.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.