SİYAHKUŞAK

31. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası Sona Erdi

31. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası Sona Erdi

Türkiye’nin en köklü turnuvaları arasında yer alan ve bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası sona erdi.

9-11 Mart tarihlerinde Beylikdüzü Spor Kompleksi’nde düzenlenen müsabakalarda karateciler, Mehmetçik için tatamiye çıktı.

Kayıtlardan elde edilen gelirin, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağışlanacağı turnuvada üç gün boyunca 26 ülkeden 1649 karateci mücadele verdi.

Ülke milli takımlarının yanı sıra kulüplerin de katılım gösterebildiği 31. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nda Türk karateciler, rekor sayılabilecek bir başarıya imza attı. Minik, yıldız, ümit, genç, 21 yaş altı, büyükler ve veteran kategorilerinde yapılan mücadeleler sonunda 120 altın, 127 gümüş ve 192 bronz madalya kazanan Türk karateciler, genel klasmanın zirvesinde yer aldı.

En kalabalık ikinci kafile konumundaki Kazakistan, 11 altın, 6 gümüş ve 25 bronz madalya ile ikinciliği elde ederken, 9 altın, 9 gümüş ve 20 bronz madalya ile de Ukrayna, üçüncü basamakta kendine yer buldu.

Delihasan: “Farkındalık oluşturmak istedik.”

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, bu yıl anlamlı bir temayla düzenlenen 31. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Katılımın iyi olduğunu belirten Esat Delihasan, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak adına mücadele veren Mehmetçiklerimize, bir nebze de olsa moral vermek ve destek olmak istedik. Üç gün süren turnuvaya da katılım oldukça memnun edici düzeydeydi. Kayıtlardan elde ettiğimiz geliri Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağışlayacağız. Katılım gösteren herkese teşekkür ederim” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.