SİYAHKUŞAK

BULGARİSTAN’IN BAŞKENTİ SOFYA’DA 1’İ ALTIN TOPLAM 5 MADALYA

BULGARİSTAN’IN BAŞKENTİ SOFYA’DA 1’İ ALTIN  TOPLAM 5 MADALYA

Taekwondo Milli Takımı Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Büyükler Taekwondo Şampiyonası’nı 1’i altın 5 madalyayla tamamladı.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da toplam 5 madalya. Avrupa Büyükler Taekwondo Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye, şampiyonayı 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı. Şampiyonada, erkekler 63 kiloda Hakan Reçber altın, kadınlar 53 kiloda Zeliha Ağrıs ve 57 kiloda Hatice Kübra İlgün gümüş, 62 kiloda İrem Yaman ve 67 kiloda Nur Tatar bronz madalya kazandı.

1. GÜN

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da başlayan Avrupa Büyükler Taekwondo Şampiyonası’nın ilk gününde 4 sporcumuz mücadele etti.

Kadınlar 46 kiloda Rukiye Yıldırım, ilk turda Yunanistan’dan Ioanna Koutsou’yu 16-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Rukiye Yıldırım, çeyrek finalde Hırvatistan’dan Lena Stojkovic’e 18-8 yenildi.

49 kiloda mücadele eden Merve Dinçel, ilk turda Avusturya’dan Christ Schoenegger’i 21-4 yenerek çeyrek finale yükseldi. Milli sporcumuz, çeyrek finalde Rusya’dan Eliza Ryadninskaya’ya 14-13 öndeyken ceza puanıyla mağlup oldu.

Erkekler 54 kiloda Görkem Polat, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Gürcistan’dan Mikhe Gavrilchenko’yu 8-3 yenerek çeyrek finale yükseldi. Görkem Polat, çeyrek finalde Rusya’dan Viacheslav Bovkun’a 6-5 mağlup oldu.

58 kiloda Cihat Çakmak, ilk turda Arnavutluk’tan Valdet Allaraj’ı 25-5 teknik üstünlükle yenerek ikinci tura yükseldi. Milli taekwondocu, ikinci turda İrlanda’dan 1 numaralı seri başı Jack Wooley’e 12-4 yenildi.

2. GÜN – 1 Altın, 2 Gümüş

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Büyükler Taekwondo Şampiyonası’nın ikinci gününde sporcularımız 1 altın ve 2 gümüş madalya kazandı.

Şampiyonanın ikinci gününde 4 milli sporcu madalya için tatamiye çıktı. Erkekler 63 kiloda Hakan Reçber altın, kadınlar 53 kiloda Zeliha Ağrıs ve 57 kiloda Hatice Kübra İlgün gümüş madalyanın sahibi oldu. Erkekler 68 kiloda Emircan Turan ise ilk turda şampiyonaya veda etti.

Hakan Reçber, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda İngiltere’den Mohammed Nour’u, çeyrek finalde Bulgaristan’dan Bozhidar Avramov’u ve yarı finalde Belçika’dan 1 numaralı seri başarı Jaouad Achab’ı yenerek finale yükseldi. Finalde İspanya’dan Joan Jorquera’yı 18-12 yenen milli taekwondocu Avrupa şampiyonu oldu.

Kadınlar 53 kiloda mücadele eden Zeliha Ağrıs, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Sırbistan’dan Jovana Musicki’yi, çeyrek finalde Yunanistan’dan Christina Tyrologou’yu ve yarı finalde Macaristan’dan Luca Patakfalvy’i 16-4 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Zeliha Ağrıs, 2017 dünya şampiyonası finalinde yendiği Rus rakibi Tatiana Minina’ya bu kez mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Ülkemizi Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda temsil edecek olan Hatice Kübra İlgün ise, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Rusya’dan Alena Mironyuk’u, çeyrek finalde Yunanistan’dan Fani Tzeli’yi ve yarı finalde Letonya’dan Inese Tarvida’yı mağlup ederek finale yükseldi. Finalde iki kez olimpiyat şampiyonu olmuş İngiliz Jade Jones ile karşılaşan milli taekwondocu, rakibine yenilerek Avrupa ikinciliğini kazandı.

3. GÜN – Nur ve İrem Avrupa 3’ncüsü

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen şampiyonanın üçüncü gününde 4 milli taekwondocu madalya mücadelesi verdi. Kadınlar 62 kiloda İrem Yaman ve 67 kiloda Nur Tatar bronz madalya kazanırken, erkekler 74 kiloda Ferhat Muhammet Saroğlu ikinci tur, 80 kiloda Hasan Can Lazoğlu ise birinci turda şampiyonaya veda etti.

Ülkemizi Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda temsil edecek olan Nur Tatar, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Belçika’dan Indra Craen’i ve çeyrek finalde  İtalya’dan Daniela Rotolo’yu teknik üstünlükle mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde İngiltere’den Lauren Williams’a yenilen Nur Tatar bronz madalyanın sahibi oldu.

İrem Yaman da ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Yunanistan’dan Eleni Vasileiadou’yu çeyrek finalde ise İspanya’dan Jone Magdaleno’yu 3-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Yarı finalde Bosna Hersek’ten Marija Stetic’e yenilen İrem Yaman, Avrupa üçüncüsü oldu.

kaynak: TTF

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.