SİYAHKUŞAK

Dünya şampiyonası Kadrosu Belli Oldu

Dünya şampiyonası Kadrosu Belli Oldu
 Gaziantep’te 3-5 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Türkiye Şampiyonası sona ererken organizasyonun ardından yapılan seçmeler sonucu dünya şampiyonası kadrosu belli oldu.

Türkiye Karate Federasyonu’nun faaliyt takviminde yer alan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Türkiye Şampiyonası tamamlandı. 3-5 Ağustos tarihleri arasında yapılan şampiyonada 50 ilden 1450 sporcu dereceye girmek için kıyasıya rekabet etti.

Şampiyonaya dair açıklamalarda bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, dünya şampiyonası öncesi milli takımın hazır olduğunu belirterek şunları söyledi: “Şampiyonaya olan ilgi bizi çok memnun etti. Sporcularımız, birbirine yakın denk mücadeleler sergilediler ve üst düzey performans gösterdiler.”

Dünya şampiyonası için milli takımın belirlendiğini ifade eden Başkan Esat Delihasan, “Ekim ayında İspanya’da yapılacak olan dünya şampiyonası öncesi teknik kurulumuz tarafından yapılan seçmelerde milli takımımızı belirledik. Çok iyi bir kadro oluşturduk. Yeni isimler milli takıma girmeyi başardı. Son dünya şampiyonasını dünya ikincisi olarak tamamlarken yedi dünya şampiyonu çıkarmıştık. Şimdiki hedefimiz bu başarının üstüne çıkmak.” açıklamalarında bulundu.

Üç gün boyunca süren şampiyonada 33 dalda madalya sahiplerini bulurken 53’nü toplayan İstanbul 10 altın, 13 gümüş, 30 bronz madalya ile turnuvanın en başarılı ili oldu. Ankara üç altın, üç gümüş, beş de bronz madalya olmak üzere toplam 11 madalya ile ikincilik koltuğuna oturmayı başarırken  Kocaeli ise üç altın, üç gümüş, dört bronz madalya ile üçüncü oldu. Şampiyonada 22 il madalya kazanırken altı il de birer madalya ile organizasyonu tamamladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.