SİYAHKUŞAK

SPORDA TAŞERON KULLANMA SÜRECİ

SPORDA TAŞERON KULLANMA SÜRECİ

Sporda taşeron kullanma yöntemini yıllarca  federasyonlar yaptı şimdi sıra kulüplerin.

İktisadi işletme kurulma zorunluluğu ve alanında yeni çıkacağı düşünülen kulüpler yasası ile önümüze konacak seçeneklere baktığımız da, sürecin taşeron sistemine gittiğini görebiliriz. Buna taşeron değil de “outsourcing” desek herkes farklı düşünecektir, ancak biz yaşamda kullandığımız dil ile yazdığımız için taşeron kelimesini kullanıyorum, anlamıda dış kaynak kullanma yani taşeron.

Federasyonların  yaptığını, yeni süreçte kulüplerde yapmaya muktedir olacak, bunun olması gelişen dünyada çağın  getirdiği modernliğin gerekliliği gibi ekonomik yapılara bakarak taşeron sistemini uygulamaya başlayacaklar, başlamak zorunda olacaklar. Günümüzde ve  geçtiğimiz süreçlerde kamuya ait kulüpler belediyeler özellikle bunu çokça yaptılar.

Pandemi-salgın döneminde yaşanan ekonomik sıkıntı ve sosyal haklardan yoksun olmak gösterdi ki, kulüp olmak hem yasal yük, hem ekonomik yük, bu nedenle spor salonu olarak devam etmek özel işletme veya dernek adı altında kalarak sporcu yetiştirmek daha faydalı ekonomik olarak.

Gelinen noktada genç sporcuları da ayakta kalan kulüplerin sisteme dahil etmek isteyecek, etmeye yönelik çalışmalar olacak, bu da ayakta kalan kulüplerin spor salonlarının sporcularını alma yolunu açacak, dolayısıyla taşeron sistemi devreye girecek bugüne kadar federasyonlar yaptığı sistemi şimdi ise kulüplere yapacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.