SİYAHKUŞAK

TEK MAÇLIK RAMAZAN BEYAZKAYA DEĞİLİM!

Yunanistan’da ki Ergen Ring Ateşi’de ringe çıkan başarılı sporcumuz Ramazan Beyazkaya, söz hakkını Siyahkuşak için kullandı.

TEK MAÇLIK RAMAZAN BEYAZKAYA DEĞİLİM!

Yunanistan’da ki Ergen Ring Ateşi’de ringe çıkan başarılı sporcumuz Ramazan Beyakaya, söz hakkını Siyahkuşak için kullandı ve “Tek maçlık Ramazan Beyazkaya  değilim” dedi. Çıktığı profesyonel maçlarda daima kazanmak için iyi bir mücadele ortaya koymaya çalışan Kick Bokscumuz, son maçını talihsizlik olarak yorumladı.

Ramazan Beyazkaya 3

Ergen Ring Ateşi’nde ringe çıkan başarılı sporcumuz Ramazan Beyazkaya, “Tek maçlık Ramazan Beyazkaya değilim” dedi. Çıktığı profesyonel maçlarda  her zaman kazanmak için iyi bir mücadele ortaya koymaya çalışan Kıck Bokscumuz, son maçını talihsizlik olarak yorumladı.

Rakibinin üzerine gitmekten çekinmeyen ve mücadeleyi seven sporcumuz, o maçta tutuk kaldı fakat ders çıkartmayı bildi. Son yurt dışı programında aldığı o yenilgi sonrası derin üzüntü yaşadı ama halkımız, Beyazkaya’yı yalnız bırakmadı ve ona destek oldu.

“Son 10 gün kala her iki ayağımdan ciddi sakatlıklar yaşadım. Ve her zaman beynimde “sakat değilim, sakat değilim” diyerekten ringe çıktım.”

Ramazan’ın 4. Levent sanayi mahallesindeki salonundayız. Ergen Ring Ateşi-Yunanistan’da yaptığınız maç nasıl karşılandı, hiç destek mesajı aldınız mı? “Yunanistan maçı için tabii ki çok iyi hazırlık yaptım. Son 10 gün kala her iki ayağımdan ciddi sakatlıklar yaşadım. Ve her zaman beynimde “sakat değilim, sakat değilim” diyerekten ringe çıktım. Ama sakat değilim demekle olmuyor ve istediğim performansı ortaya koyamadım, kaybettim. Gördüm ki Türk halkı içinde sevenim gerçekten çokmuş. Tek maçlık Ramazan Beyazkaya olmadığımı anladım. Yani Ramazan Beyazkaya kaybetti ama Türkiye’de bir idol olduğumu anlamış oldum. En azından insanların güzel şekilde güzel tepkisiyle karşılaştım. Sanki beni okuyorlarmış gibi, herkes “sen bu maçı kaybettin ama bir daha ki maçlarda daha iyi performans çizeceksin” dediler.

Hocam sanki siz değildiniz, neden durgun gözüktüğünüz dediğimiz zaman, “Özellikle antrenörümün arkamda olmaması nedeniyle yeterince profesyonel olarak ringe çıkamadım ve bir profesyonel gibi hazırlanamadım. Çünkü biraz önce bahsettiğim gibi son on gün yere basamaz iken rinde çıktım ve tamamen moralim çöküktü” dedi.

Ramazan Beyazkaya 6

“Van halkına gerçekten güzel bir gösteri sergileyeceğiz. Van halkınında böyle bir şeye susadığını düşünüyorum ve bizi orada yanlız bırakmayacaklardır.”

Ağustos ayında Ergen Ring Ateşi’nin Van programında ringe çıkacak olan Beyazkaya’ya “Bu konuda neler söylemek istersin?” diye soruyoruz. “Tabi orada yıldızlar topluluğu olacak. İşte Erhan Deniz, Erkan Varol, Hasan Fahri Şen, Adem Bozkurt, Seda Duygu Aygün ve bunun gibi iyi arkadaşlar var. Bahadır Sarı ve bende varım. Orada Van halkına gerçekten güzel bir gösteri sergileyeceğiz. Van halkınında böyle bir şeye susadığını düşünüyorum ve bizi orada yalnız bırakmayacaklardır. Çünkü stadın içinde yapacağız. On binlerce insan bekliyoruz oraya… Tabii orada dövüşmek onur ve gurur verici olacak. Orada kesin kazanmak için antrenmanlarımı iki katına çıkarttım” diye konuştu.

“Bu rakiple ilk defa dövüşeceğim. Yani nasıl biri, ters gard mı, düz gard mı? bilmiyorum ama şuna inanıyorum, Ramazan Beyazkaya istediği gibi hazırlanıp eksiksiz bir bir şekilde oraya giderse karşısındaki rakibin kim olduğu önemli değil.”

Acaba Beyazkaya Van’da ki rakibini tanıyor muydu? “Bu rakiple ilk defa dövüşeceğim. Yani nasıl biri, ters gard mı, düz gard mı? bilmiyorum ama şuna inanıyorum, Ramazan Beyazkaya istediği gibi hazırlanıp eksiksiz bir bir şekilde oraya giderse karşısındaki rakibin kim olduğu önemli değil.” Çalışmalarınız nasıl gidiyor, nasıl hazırlanıyorsunuz? Eskiden düz koşu ile 8-10 km. koşuyordum. Şimdi buna takviye yaptım. Merdiven koşuları, artı rampa yukarı depar atmalar (20 km. koşmuş olsam bile bu kadar yorulmazdım) şeklinde çalışıyorum ve takviyelerin işe yarayacak. Bu çalışmalarımı sabah koşusundan ve öğleden sonra yapıyorum. Şimdi antrenörüm Yılmaz Çeken… Milli Takım Antrenörü kendisi. Çalışmalarım için bir görüşme yaptık. “Bu antrenmanların üzerine bir antrenman daha çıkartman lazım” dedi. Hani derler ya “Boksör olunmaz, boksör  doğulur.” Bende Kick Boks için doğduğuma inanıyorum. Benim vücut yapım yorulmuyor daha çok açılıyor. Buda artı benim için.

Ramazan Beyazkaya 4“Şu anda bir problemim yok, çok sert yere değil ama vurabiliyorum. 6 hafta gibi bir zaman güzel bir zaman. Bu 6 hafta içinde çok iyi antrenman yapacağıma inanıyorum.”

O tarihe kadar Ramazan hazır olabilecek mi? Sakatlık durumu nedir? Soruyoruz; “Hocam sakatlık durumunu biraz açar mısın? ” Ayağımda çatlak vardı, İstanbul Ortapedi Merkezi’nde İsmail Bey var. Fizik tedavi yapılıyor. Sol bacağımda üç yırtık var ve bunlarda tedavi oluyor. Şu anda bir problemim yok, çok sert yere değil ama vurabiliyorum. 6 hafta gibi bir zaman güzel bir zaman. Bu 6 hafta içinde çok iyi antrenman yapacağıma inanıyorum. Daha tedbirli, daha akıllı, daha mantıklı bir şekilde antrenman yapacağım. Çünkü profesyonel olmak demek o maç zamanı geldiği zaman dövüşçünün kesinlikle mazereti yok. Sakat olduğun zaman bile çıkmama gibi bir durumun yok. O anda herkes seni bekliyor, o dövüş seni bekliyor. Sakatlık bahane değil, o ringe çıkıp elinden geleni yapacaksın. Bizde insanız, her an sakatlanabiliriz, bizim için dua etsinler.

“Van Programı ile arkadaşlarımızın, dostlarımızın, bizi seven herkesin orada olmasını ve desteklemesini istiyoruz. Orada olmayanlarda Fox Tv’de ekran başından bizi izlemeleri istiyorum.”

Beyazkaya’nın son olarak söylemek istediği bir şey var mıydı? Profesyonel Kick Bokscumuz konuyu Van’a getirip güzel bir mesaj ile bağladı; “Van Programı ile arkadaşlarımızın, dostlarımızın, bizi seven herkesin orada olmasını ve desteklemesini istiyoruz. Orada olmayanlarıda Fox Tv’de ekran başından bizi izlemeleri istiyorum. Buda reytingin artması demektir, organizasyonda devam etmemiz demektir.”

Sakatlığı olan ve son maçında yenilerek talihsiz bir durum ile karşı karşıya kalan Beyazkaya’nın söz hakkı olmalıydı. Çünkü kendisine gerçekten büyük destek geldi. Üzerinde durduğu en önemli konu “halkımıza, sevenlerimize layık olmaya çalışacağım” demesiydi. Üstüne basa basa, “Ben tek maçlık Ramazan Beyazkaya değilim” dedi. Bir profesyonel olarak dik ve sağlam durdu. Bizde inanıyoruz ki başarılı bir antrenman devresi geçirecek, kazanmak için varını-yoğunu ortaya koyacak. Ramazan’dan ilerde yapılmak üzere bir röportaj sözü alıyoruz ve kendisine başarılar diliyoruz.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.