SİYAHKUŞAK

ELİT MUAYTHAİ AVRUPA ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA SONA ERDİ

ELİT MUAYTHAİ AVRUPA ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA SONA ERDİ

Avrupa Elit Büyükler Muaythai Şampiyonası ve Uluslararası Muaythai Açık Kupası Antalya Spor Salonu’nda tamamlandı. Kupada 213 madalya ile şampiyon olan Türkiye Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda 16 madalya ile ikinciliği kazandı.


Antalya Spor Salonu’nda 9 Aralık’ta başlayan 26 ülkeden yaklaşık 450 sporcunun katıldığı Elit Büyükler Avrupa Muaythai Şampiyonası’nda, 4’ü altın, 3’ü gümüş, 1’i bronz olmak üzere 8 madalya kazanan Ukrayna, organizasyonu şampiyon tamamladı.

26 Sporcu ile Temsil edildigimiz şampiyonada Türkiye, 3 altın 5 gümüş, 8 bronz madalya ile ikinciliği elde etti. Polonya ise 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya ile şampiyonayı üçüncü sırada tamamladı.

Uluslararası Muaythai Açık Kupası’nda ise Türkiye 63 altın, 79 gümüş, 71 bronz toplam 213 madalya ile birinci sırada yer aldı. Türkiye’yi 7 altın, 10 gümüş, 6 bronz madalya ile Lübnan, 6 altın, 1 gümüş, 4 bronz madalya ile Polonya takip etti.

Türkiye Muaythai Federasyonu ve Avrupa Muaythai Federasyonu (EMF) Başkanı Hasan Yıldız, yaptığı açıklamada, Elit Büyükler Avrupa Muaythai Şampiyonası’nda milli takımımızı 2022 yılı sezonu şampiyon olan sporcuların temsil ettiğine dikkat çekerek; “Şampiyonaya çok hazırlanamadılar. 8 final oynadık, 16 madalya ile çok iyi sonuç aldık. Emeği olan herkese, tüm milli takım ekibine, teknik kadroya ve mücadele eden sporculara teşekkür ediyorum. Uluslararası Muaythai Açık Kupası’nda ise en fazla madalya alan ülke olduk. Mücadele eden tüm takımları ve sporcuları kutluyorum.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.