SİYAHKUŞAK

Katacılarımızdan Altın Gibi Bronz!

Katacılarımızdan Altın Gibi Bronz!
Türk Karatesi, kata dalında Bakü’de başarılı bir sınav verdi. Bayanlarda Dilara Bozan, erkeklerde de Mehmet Yakan kazandıkları bronz madalya ile tarihi bir başarı elde etti.

Dünya Karate Federasyonu’nun ülkeler arasında yaptığı puanlamada ilk üç arasında yer alan Türk Karatesi, yıllardır süregelen kumite dalındaki başarısını, son yıllarda kata dalına da taşımayı sürdürüyor. 2015 yılında katıldığımız uluslararası müsabakalarda kusursuz performanslar sergileyen katacılarımız, Bakü’de de başarılı bir sınav verdi.

kata-dilaraBayanlarda Dilara Bozan, göğsümüzü kabarttı.
Avrupa Oyunları’nın ikinci gününde ferdi kata dalında ülkemizi temsil eden sporcularımızdan, bayanlarda Dilara Bozan, göğsümüzü kabarttı.

Elemelerde B Grubu’nda yer alan Milli sporcumuz, ilk maçında Hırvat Vlatka Kiuk ile ikinci maçında Azeri Adila Gurbanova’yı 5-0, üçüncü maçında da Alman Jasmin Bleul’ü 4-1 yenip grup lideri olarak yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Dünya ikincisi Fransız Sandy Scordo karşısında güçlü bir kata çizen 18 yaşındaki sporcumuz, 3-2 kaybedince üçüncülük mücadelesi verdi. Dünya Şampiyonu Alman milli takım üyesi Jasmin Bleul ile bir kez daha karşılaşan Dilara, rakibini 5-0 yenerek 1. Avrupa Oyunları’nda bronz madalya kazandı. Bu başarısı ile Milli sporcumuz, Avrupa Şampiyonası’nın ardından Avrupa Oyunları’nda da bayanlar kata dalında madalya kazanan ilk sporcu oldu.

Mart ayında İstanbul’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’ye tarihteki ilk altın madalyayı getiren Bayan Kata Takımımız’ın da üyesi olan 18 yaşındaki Dilara, 2015 yılındaki üçüncü önemli başarısını kazandı.

kata-hakanBronz madalya kazanarak bir ilke daha imza attı.
Kata dalında Türkiye’ye uluslararası arenada ilk madalyaları kazandıran Mehmet Yakan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan 1. Avrupa Oyunları’nda bronz madalya kazanarak bir ilke daha imza attı.

Karate müsabakalarının ikinci gününde tatamiye çıkan ve elemelerde B Grubu’nda yer alan Mehmet, ilk maçında ev sahibi Azerbaycan’dan Tural Baljanli ile ikinci maçında Rumen Adrian Guta’yı 5-0’lık skorlarla geçti. Üçüncü maçında Dünya ikincisi Fransız Minh Dack’ı 4-1 yenen Milli sporcumuz, grup lideri olarak yarı finale yükseldi.

Yarı finalde kata dalının ekol ülkeleri arasında yer alan İtalya’nın tecrübeli ismi Mattia Busato ile eşleşen Mehmet Yakan, oldukça başarılı bir kata çizmesine rağmen rakibine kaybetti. İstanbul’daki Avrupa Şampiyonası yarı finalinde yendiği İtalyan rakibine 3-2 kaybeden 23 yaşındaki sporcu, bronz mücadelesi yapmaya hak kazandı.

Bronz madalya mücadelesinde grup aşamasında yendiği tecrübeli Fransız Minh Dack ile karşılaşan Mehmet Yakan, güçlü ve başarılı katası ile rakibine aynı tarifeyi uyguladı. 4-1 kazanan Milli sporcumuz, bronz madalyanın sahibi oldu.

Kata dalında Dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye’ye ilk madalyaları getiren Mehmet Yakan, Avrupa Oyunları’nda da tarihe geçerek kata dalında ilk madalyayı kazanan isim oldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.