SİYAHKUŞAK

Türkiye WKF Sıralamasında İkinci Sırada

Türkiye WKF Sıralamasında İkinci Sırada

Dünya Karate Federasyonu (WKF), ülkeler bazında yaptığı puanlamada 2015 yılı sıralamasında Türkiye Karate Federasyonu, 183 ülke arasında ikinci sıradaki yerini korudu.

Karatede son 10 yılın verilerini temel alarak yapılan ülkeler sıralamasını açıkladı. Dünya Karate Federasyonu (WKF)’nin yaptığı sıralamaya göre Fransa ilk sırada Fransa yer aldı. Yedi kıtadan 183 üyenin bulunduğu sıralamada 112 bin 791 puana ulaşan Türkiye, 2015 yılını da ikinci sırada kapattı. 97 bin 855 puanı bulunan İtalya’nın üçüncü olduğu sıralamada, karatenin doğduğu topraklar olarak kabul edilen Japonya ise 68 bin 990 puan ile altıncı sırada yer aldı.

Puanlama ülkelerin, uluslararası müsabakalarda elde ettiği sonuçlara göre belirlenirken oluşan listede son iki yıldır ikinci sırada bulunan Türkiye Karate Federasyonu, istikrarlı başarı grafiğini 2015 yılında da sürdürdü. 2015 yılı verilerine göre; sporcularımız, bu yıl ülkemizi temsil ettiği uluslararası müsabakalarda 187 altın, 128 gümüş ve 190 bronz madalya kazandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.