YILDIZ KADIN FLÖRE’DE ALARA ATMACA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Avrupa’nın en iyi eskrimcilerinin buluştuğu Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası, Antalya’da devam ediyor. Alara Atmaca, Yıldızlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldu ve büyük bir başarıya imza attı.
Yıldız Kadın Flöre’de Alara Atmaca, Antalya’da 23 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası’nda büyük başarı elde etti. Alara Atmaca, Yıldızlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu olarak Türkiye’yi gururlandırdı.
Sporcumuz Türk eskrim tarihine adını altın harflerle yazdırarak, turnuvada gösterdiği üstün performansla rakiplerini geride bıraktı. Şampiyonluk kürsüsüne çıkan Atmaca bu zafer ile Türkiye’nin eskrimdeki yükselişini bir kez daha gözler önüne serdi.
Ayrıca tüm sezonu Avrupa Eskrim Konfederasyonu (EFC) klasmanında 1. sırada tamamlayan Alara, EFC Özel Ödülü ile onurlandırıldı. Bu büyük başarı, Alara’nın sadece bir şampiyon olmadığını, aynı zamanda tüm sezon boyunca gösterdiği istikrarlı ve üstün performansla Avrupa’nın en iyisi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.
Dereceye giren sporcular, madalyalarını Avrupa Eskrim Konfederasyonu (EFC) Başkanı Pascal Tesch, Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Abdurrahman Karataş ve Yönetim Kurulu Üyesi Emir Özkurt’un elinden alarak büyük bir gurur yaşadılar.